Home

Artistes

Pep Sala

Josep Sala i Bellavista, conegut com a Pep Sala, (Vic, 17 de juliol de 1960) , ha estat un dels músics més influents dels darrers anys en l’àmbit de la música catalana. Pianista, guitarrista, compositor, arranjador, lletrista i productor, ha estat protagonista musical a Catalunya com a líder de les bandes Sau (juntament amb Carles Sabater), Pep Sala & La Banda del Bar, i en solitari, sota el nom artístic de Pep Sala. Amb aquests grups ha realitzat gravacions de discs, gires i concerts arreu de Catalunya, així com a Espanya, Europa i els Estats Units.

A mitjans de l’any 1985, funda l’Aula d’Estudis Musicals de Vic (AEM). Allà hi coneix Carles Sabater, i la seva complicitat els porta a crear un grup anomenat Sau.

La combinació del talent musical de Pep Sala i el carisma i el geni escènic de Carles Sabater, faria que amb només 3 anys d’exitència, Sau aconseguís milers i milers de seguidors. El grup va donar a conèixer el seu primer treball el 1988. El 1991 es convertí en la banda de referència musical al territori català, arribant a vendre més de 150.000 còpies d’alguns dels seus discs. Amb el grup Sau, Pep Sala publica fins a 10 àlbums i realitza concerts i gires per Catalunya, Espanya i Europa.

Durant els anys sabàtics que es va prendre Sau, perquè Carles Sabater pogués combinar la feina de músic amb la d’actor, Pep Sala va crear Pep Sala & La Banda del Bar (1993), amb la que va publicar tres discs.

Després de la mort sobtada de Carles Sabater el 1999, Pep Sala anuncia en roda de premsa que el grup deixa d’existir.

Des d’aleshores, ha continuat la seva carrera musical sota el nom artístic de Pep Sala. Ha editat 13 discs, 27 en total, si comptem el publicats amb Sau i Pep Sala & La banda del Bar.

Entre totes les seves facetes, destaca la d’autor. Pep Sala és compositor i colletrista de totes les cançons de Sau, Pep Sala & La Banda del Bar i la seva carrera en solitari. Amb més de 500 obres registrades, les seves cançons han estat interpretades per nombrosos grups i artistes, com Shakira, Marillion, Dyango, Josep Carreras, Luz Casal, Dale Watson, Kathy Chiavola, Sergio Dalma, Carlos Tarque…

Paral·lelament als treballs amb Sau, Pep Sala & La Banda del Bar i Pep Sala, ha produït àlbums per a nombrosos grups a Catalunya, ha escrit cançons per a altres artistes i ha compost temes per a bandes sonores de pel·lícules i obres teatrals, entre d’altres.

Tant a l’estudi, com en directe, ha tingut l’oportunitat de treballar al costat de personalitats de la música com Robbie Robertson, Pino Palladino, Arran Ahmun, Steve Hogarth, Phil Manzanera, Luz Casal, Sergio Dalma i Joan Manel Serrat.

Des del 1998 disposa d’un estudi de gravació propi (L’Indi Studios) i, des del 2004, també d’un segell discogràfic (L’Indi Music).